İş

Pakistan Yunus Emre Enstitüsü’nden çok değerli işbirliği

Lahor Yunus Emre Enstitüsü ve Pakistan’ın önde gelen kurumlarından biri olan ve dünya üniversiteleri arasında 321. sırada yer alan Kaid-i Azam Üniversitesi, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği himayesinde, Türkçe öğretimi faaliyetleri düzenlemekte ve Türk kültürünü tanıtmaktadır. kültürel diplomasi ve bilimin yanı sıra. Diplomasi başta olmak üzere çeşitli diplomatik eksenleri kapsayan bir işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversitenin ev sahipliği yaptığı imza törenine Pakistan Kültür Bakanı Syed Jamal Shah, Pakistan Eğitim Bakanı Madad Ali Sindhi, Kaid-i Azam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niaz Ahmed Akhtar, Pakistan’ın üst düzey yetkilileri, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı ve Lahor Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Halil Toker katıldı.

İmza töreni kapsamında, Türkiye-Pakistan dostluğunun gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hayata geçirilecek projenin tanıtım toplantısında, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının dünü ve bugünü anlatıldı. Lahor Yunus Emre Enstitüsü ile Kaid-i Azam Üniversitesi arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle incelendi. Bir dizi konferans ve seminer başlatılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Toplantıda Pakistan Kültür Bakanı Syed Jamal Shah ve Pakistan Eğitim Bakanı Madad Ali Sindhi tarafından iki ülke arasındaki dostluk bağlarının değeri üzerine konuşmalar yapıldı.

Lahor Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Halil Toker, işbirliği protokolüyle ilgili olarak, “Toplantıya Pakistan’dan üst düzey katılımın çok olması, Pakistanlıların Türkiye’ye karşı duyduğu derin kardeşlik ve dostluk duygularının göstergesidir. Yine bu toplantı Enstitümüzün Pakistan’da yürüttüğü faaliyetlerin olumlu etkisinin ve ülkedeki muhataplarında uyandırdığı güven ve takdir duygusunun bir yansımasıdır.” İfadelerini kullandı.

Koordinatör Prof. Dr. Halil Toker, “Enstitümüz ile Kaid-i Azam Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü, iki ülke arasında kültürel ve bilimsel faaliyetlerde ortak zemin oluşturulması yönünde önemli bir adım olmuştur” dedi. değerlendirmelerini yaptı.

Yunus Emre Enstitüsü, temsilcileri aracılığıyla dünyanın farklı coğrafyalarında 300’e yakın saygın kurumla iş birliği yaparak Türkçe öğretimi faaliyetleri düzenlemekte, Türkoloji bölümlerine destek vermekte, Türkçenin seçmeli yabancı dil dersi olarak müfredata dahil edilmesini sağlamakta ve Türkiye’nin zengin kültürel mirasını çağdaş bir anlayışla sunmaktadır. geniş alan yelpazesi. Tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik birçok faaliyet ve projeyi hayata geçirdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu